Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέος σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Έπεσε τοίχος του νοσοκομείου στο Ληξούρι

Λέκκας: Δεν είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο


Νέος σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ΚεφαλονιάΝέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα στις 5:08 το νησί της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 6,1 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

«Δεν είναι ο ίδιος σεισμός με τον προηγούμενο» λέει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Πρώτη φορά βίωσα τέτοιο σεισμό στο νησί. Το ξενοδοχείο που διέμενα κόντεψε να καταρρεύσει. Είναι πιθανό..

να υπάρχουν κατολισθήσεις στο δρόμο Αργοστολίου-Ληξουρίου» πρόσθεσε.

Ελαφρά τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ

Κατέρρευσε, από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,1 Ρίχτερ (σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο) που έπληξε την Κεφαλονιά στις 5:08, τοίχος του νοσοκομείου στο Ληξούρι σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Αλέξανδρο Παρίση, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

To Γεωδυναμικό Ινστιτούτο επισημαίνει ότι ο σεισμός είναι 5,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο υπάρχουν τραυματίες από πτώσεις αντικειμένων και σοβάδες, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στο λιμάνι Ληξουρίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή επικρατεί σύγχυση ανάμεσα στους σεισμολόγους αν ο πρωινός σεισμός είναι ένας νέος σεισμός ή ο μεγάλος μετασεισμός του προηγούμενου που έπληξε το νησί την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου
.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: