Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Νεκρώνει» σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας

 

 Με  48ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ κορυφώνει τις κινητοποιήσεις της ενάντια στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τις «βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων».
Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Σε ένδειξη συμπαράστασης στην ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00.
Συγκεκριμένα, οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους και την Παρασκευή θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη αποφασιστεί η διενέργεια 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) που θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Εξάλλου, σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.
Την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη και την Πέμπτη, αποφάσισε...
η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.
Παράλληλα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν κι εκείνοι να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».
Αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Οι σιδηροδρομικοί θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ, και έτσι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: