Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Χάος στις αντικειμενικές αξίες – Ως και διπλάσιες οι τιμές των ακινήτων με την επόμενη αύξηση

- Κατακόρυφη αύξηση των φόρων περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων - Που θα υπάρξουν τεράστιες αυξήσεις και που οι τιμές των ακινήτων θα μειωθούν
- Το πράσινο φως από την τρόικα περιμένει η κυβέρνηση για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών
- Το νέο σύστημα υπολογισμού παίρνει... μετάθεση για το 2014

Για ακόμη μια φορά το κράτος δεν είναι έτοιμο. Η πολυαναμενόμενη μείωση των αντικειμενικών αξιών μέσω του “αυτόματου” συστήματος υπολογισμού πάει... περίπατο. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο 2013 και έτσι το σύστημα που θα εναρμονίσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες μετατίθεται για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.


Έτσι επιλέγεται για εφέτος η... πεπατημένη με τις οριζόντιες αυξήσεις και μειώσεις κατά περίπτωση.
Σύστημα το οποίο για ακόμη μια φορά θα ευνοήσει λίγους και θα οδηγήσει πολλούς στην εφορία να πληρώσουν πολλαπλάσιους φόρους.

Οι τιμές αναμένεται να μειωθούν σε περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπυο η εμπορική αξία έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια, όμως σε άλλες περιοχές αναμένεται να αυξηθούν συμπαρασύροντας μαζί τους και μερικές δεκάδες φόρους, ως και 50% ή και 60%!

Τέτοιες περιοχές είναι σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών περιοχές της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, της Βούλας, του Ελληνικού, της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου, της Πεντέλης, του Διονύσου κ.α.

Οι αυξομειώσεις αυτές αναμένεται να λειανθούν κάπως από την μείωση κατά 15% στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.


 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: