Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο υπουργός Αρης που δεν ήξερε για το έγκλημα...

«Δεν ήξερες..., δεν ρώταγες;», θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει στην τελευταία δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλου ότι ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή από το 2007 έως το 2009 δεν είχε επίγνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Ο Αρης κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του. Εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα με τις ανάλογες πόζες. Για την οικονομία ούτε λόγος.
 
Ο Αρης κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του. Εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα με τις ανάλογες πόζες. Για την οικονομία ούτε λόγος.
Στον λόγο της αντρικής μου τιμής, δεν ήξερα τι συνέβαινε, υποστήριξε με θέρμη ο πρώην υπουργός, προσπαθώντας να βγει «καθαρός» από μια ιστορία που καίει!
Και δεν θα είχε καμιά αξία η τοποθέτησή του, εάν δεν ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ήταν ένα πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πολιτική σκηνή, στενός φίλος του Γιώργου Σουφλιά, και με έντονη τη σφραγίδα του στο κόμμα εκείνης της περιόδου. Οσοι ξέρουν ψιθυρίζουν... «δεν μπορεί να μην ήξερε. Ολοι ήξεραν».
Σήμερα όμως τι αξία έχει αυτό; Κι αν γνώριζε τι θα έκανε; είναι η επόμενη ερώτηση.
Λόγια της πλώρης, σαν κι αυτά που λέγονται στα κανάλια κάθε φορά που «κοντοζυγώνει» ανασχηματισμός, και τα τηλεοπτικά στατιστικά θέλουν τον Αρη Σπηλιωτόπουλο να εμφανίζεται πολλάκις και σε φιλικά διακείμενους προς αυτόν τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποτυπωθεί το πρόσωπό του, στο μυαλό του πρωθυπουργού, για την κατάλληλη ώρα!
Ο υπουργός Αρης που δεν ήξερε για το έγκλημα...
Αλλά ο πρώην υπουργός Παιδείας, που σήμερα αναζητεί εναγωνίως ρόλο, στη νέα μετά Καραμανλή εποχή βρίσκεται απομονωμένος από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά κι ως εκ τούτου αυτή η περίφημη «κατάλληλη ώρα» δεν φαίνεται να έρχεται.
  Άλλωστε όταν κλήθηκε να «ψηφίσει» Σαμαρά ή Ντόρα για την ηγεσία της ΝΔ, έκανε τη λάθος επιλογή, γεγονός που διπλοκλείδωσε τις πόρτες του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα.
Ο υπουργός Αρης που δεν ήξερε για το έγκλημα...
Το άλλοτε χρυσό παιδί της Ρηγίλλης έχει αναπτύξει ξανά σταθερή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο επισκέπτεται συχνά στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη. Τα όποια σύννεφα υπήρχαν, μεταξύ του και του επιτελείου της Μαβίλη, διαλύθηκαν και ο ήλιος ξαναβγήκε! Ενας ήλιος που φώτισε την περίοδο, από τον Απρίλιο του 1997 μέχρι και τον Αύγουστο του 2000, όταν ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Αξέχαστες έχουν μείνει οι εμφανίσεις του τότε εκπροσώπου στον Τύπο και στα περιοδικά, με κορυφαίες τις εξής δύο: τη φωτογράφισή του με μπουρνούζι και πετσέτα μέσα στο μπάνιο του καθώς και την παροιμιώδη εμφάνισή του με κοστούμι χρώματος «καναρινί».
Μάλιστα για χάρη του, μετά τις εκλογές του 2000, ο Κώστας Καραμανλής, διέγραψε τον Γιώργο Καρατζαφέρη από το κόμμα, όταν ο δεύτερος είχε αποκαλέσει... Σαλώμη τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Το ηθικό φυσικά δεν εκάμφθη και ο Αρης εξελέγη βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000.
Στην πορεία και στο διάστημα από το 2007-2009, ο ίδιος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Τουρισμού. Τα πρωτοσέλιδα της εποχής είχαν βουίξει τότε, για ταξίδια του υπουργού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε πολυτελή ξενοδοχεία.
Επίσης δύο πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που αφορούσαν τη διετία 2007-2009, ανέφεραν στοιχεία για ταξίδια κόστους 1,6 εκατ. ευρώ, που είχαν ανατεθεί σε συγκεκριμένο γραφείο ταξιδίων, το οποίο το 2008 έλαβε 900.000 ευρώ και τον επόμενο χρόνο 700.000 ευρώ. Ομως, τα ταξίδια αυτά δεν είναι βέβαιο ότι πραγματοποιήθηκαν, καθώς δεν είχαν εντοπιστεί όλα τα παραστατικά.
To «δελφινάκι»
Σχεδόν στις αρχές του 2009, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος διαδέχθηκε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Παιδείας. Γνωστό καταγεγραμμένο έργο, το «πάγωμα» του νόμου-πλαισίου και η σάρωση όλων όσα είχε προλάβει να κάνει ο προκάτοχός του. Λέγεται ότι την υπουργοποίησή του στα συγκεκριμένα «δυνατά» υπουργεία, τα χρωστούσε στον φίλο και σταθερό υποστηρικτή του τότε, Γιώργο Σουφλιά.

«Ούτε δελφινάκι νιώθω ούτε φιλοδοξώ να γίνω αυτό ή κάποιο άλλο μέλος του ζωικού βασιλείου. Είμαι στρατιώτης της ΝΔ και τα επτά χρόνια της αναμονής μου, από το 2000 που έπαψα να είμαι εκπρόσωπος Τύπου ως το 2007 της πρώτης υπουργοποίησής μου, δείχνουν ότι μπορώ ήρεμα και χωρίς γαλόνια να προσφέρω στην παράταξή μου», έλεγε τότε ο πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου είχε φθάσει να συζητείται... για τη μελλοντική ηγεσία του κόμματος.
Ο ίδιος κινείται μεταξύ του τριγώνου: Κολωνάκι, Μύκονος, Αράχοβα, ενώ προσφάτως προσετέθη και η Πάτμος για τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρά την οικονομική κρίση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος παραμένει πιστός εκπρόσωπος του lifestyle, και συχνά πυκνά, φωτογραφίες του με ωραίες και γνωστές Αθηναίες φιγουράρουν στα gossip περιοδικά.
Είναι μόνιμος κάτοικος Κολωνακίου, διαθέτοντας μάλιστα διαμέρισμα που ξεσήκωσε θύελλες, σε σχέση με την αγοραπωλησία του ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Δημοχάρους.
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος συχνά βρίσκεται με την τωρινή του αγαπημένη στο ιταλικό ρεστοράν του Κολωνακίου «Καπάνα», πολύ κοντά στο σπίτι του.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: