Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

CNN: «Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;»...

Σε καυστικό του άρθρο, το αμερικανικό δίκτυο CNN επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα που θεωρεί ότι βρίσκεται στα χείλη των Ευρωπαίων: «γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να... βουλιάξει;».
«Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε την λέξη δημοκρατία και πολλά από τις αρχές της κοινωνίας. Τώρα όμως είναι ο «άρρωστος της Ευρώπης» και οι λαοί άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών ρωτούνται αν αξίζει να σωθεί με περισσότερα δισ. από τα χρήματά τους. Εν ολίγοις το επιχείρημά τους είναι αυτό: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα γλιστρήσει ατιμωτικά εκτός ευρωζώνης;» γράφει το Cnn, αναφέροντας ότι η Ελλάδα με γεωστρατηγικούς όρους, θεωρείται πλέον περιφερειακή. «Δεν έχει αποθέματα πετρελαίου και βασίζεται στην γεωργία και τον τουρισμό…Αντιστοιχεί μόλις στο 5% της οικονομικής παραγωγής της ΕΕ».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι....

παρόλο που η πλειψηφία των Ελλήνων- περίπου το 70%- τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ένα σεβαστό ποσοστό ψήφισε κόμματα που θεωρούνται «αντι-μνημονιακά», θεωρώντας ότι η συνταγή που τους έχει επιβληθεί επιδεινώνει την κατάσταση.

Τα ατέλειωτα πακέτα διάσωσης είναι έξυπνη πολιτική ή απλώς διαιωνίζουν την κρίση, καθώς το νέο χρέος αντικαθιστά το παλιό; Αναρωτιέται ο αρθογράφος, αναφέροντας την άποψη που θέλει την Ελλάδα να μην γίνεται ποτέ ανταγωνιστική όσο χρησιμοποιεί το ευρώ και κάνει μνεία στην άποψη του αμερικανού οικονομολόγου Κένεθ Ρόγκοφ που πρότεινε η Αθήνα να λάβει ένα είδος «άδειας» από την ευρωζώνη, διατηρώντας παράλληλα την θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επανεισαγωγή μιας υποτιμημένης δραχμής που θα έδινε τρομερή ώθηση στον τουρισμό. 


 http://nonews-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: