Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Μίλησα στον Ολάντ στο όνομα όλου του ελληνικού λαού

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη σύντομη συνάντηση του με τον Φρανσουά Ολάντ:

Και γι’ αυτό νομίζω ότι είχε κρίσιμο χαρακτήρα και αναμφίβολα μεγάλη χρησιμότητα η συνάντηση αυτή στην οποία, βεβαίως, εγώ δε μίλησα στο όνομα του ΠΑΣΟΚ ή ως άτομο, αλλά μίλησα στο...

...όνομα των αναγκών και των συμφερόντων της πατρίδας και όλου του ελληνικού λαού. Γιατί όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό, δε λειτουργώ κομματικά, λειτουργώ εθνικά. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το να λες ότι δεν μιλάω "ως άτομο" αλλά "ως ο ελληνικός λαός" απαιτεί αρκετό θράσος, ειδικά όταν προσφάτως σε έχουν μαυρίσει οι πολίτες στην κάλπη.

Θα παρακαλούσα τον κ.Βενιζέλο......
να λειτουργεί και στο εξωτερικό ανάλογα με την εκλογική δύναμη του κόμματος του. Δεν εκπροσωπεί με κανέναν επίσημο τρόπο τη χώρα και κακώς μιλά στο όνομα όλου του ελληνικού λαού.

Αν ο ψυχικός του κόσμου διαθέτει ό,τι απαιτείται για να νιώθει κοινός θνητός, θα του ζητούσα την επόμενη τουλάχιστον φορά, αν επιθυμεί να μιλήσει στο όνομα του ελληνικού λαού, ας με εξαιρέσει.

Ας μιλήσει στο όνομα του υπόλοιπου ελληνικού λαού, δεν του επιτρέπω να με εκπροσωπεί.

(μοντάζ Γρέκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: