Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ


Αν αυτή  τη στιγμή ρωτήσετε έναν οποιοδήποτε Έλληνα τι πιστεύει πως θα γίνει τη συνέχεια, θα λάβετε την απάντηση πως περιμένει το οτιδήποτε. Οτι βάζει κι ότι δε βάζει η φαντασία.

Δεν θα κάνει εντύπωση σε κανέναν οτιδήποτε. Κυβέρνηση , εκλογές, χρεοκοπία, επανάσταση, χούντα, πόλεμο, τους αρειανους που θα προσγειωθούν στην Ακρόπολη, το μέγα Κθούλου που θα βγει από το Αιγαίο, την εκδίκηση των ζόμπι, το θαυμαστό καινούργιο κόσμο, το κόκκινο χάπι, το τρικολόρε χάπι, την Αποκάλυψη...

Ότι και να μας πει κανείς δεν μας κάνει καμιά απολύτως εντύπωση. Δεν θα ταραχτεί βλέφαρο. Ακόμα και τα παιδάκια, οι γριούλες, η γάτα μου. Κανένας δεν θα κουνήσει βλέφαρο. Είμαστε έτοιμοι και συνειδητοποιημένοι πως δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ στο τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια.

Εχουμε ξεφύγει είναι πολύ λίγη σαν έκφραση.

Ίσως τελικά το μυστικό επιβίωσης αυτού του λαού να ήταν τελικά ένα και διαχρονικό.
Έχει πλήρη επίγνωση πως δεν υπάρχει όριο ούτε στο καλό ούτε στο κακό.  Η ιερή τρέλα που τρέχει μέσα του, είναι η προστασία του για όλα αυτά που η κοινή λογική δεν μπορεί να αντέξει.

Είναι γεγονός. Δεν είμαστε κοιμισμένοι. Δεν είμαστε βαθιά νυχτωμένοι. Δεν είμαστε λαμόγια. Δεν είμαστε προδότες ή ήρωες. Είμαστε διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουμε και να προσαρμοζόμαστε σε οτιδήποτε το σύμπαν φέρει στα πόδια μας.

Ακόμα κι αν η μαλακία μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο μετεωρίτη και σκάσει μπροστά στη μούρη μας θα επιβιώσουμε. Έστω κι αν μεταμορφωθούμε σε ένα μικρό κομμάτι στα ερείπια που θα αφήσει, θα επιβιώσουμε.

Συγχωρείστε με αν σήμερα μιλάω  λες κι έβλεπα στον ύπνο μου ένα πλανήτη βυθισμένο στην απόλυτη μαστούρα, αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι νοιώθετε ακριβώς έτσι.....

 http://vasiliskos2.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: