Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σαν σήμερα, το 1989 το χρέος ήταν μόλις 7 δισ. δολλάρια!

Θα σας γυρίσουμε πίσω στο χρόνο. Σαν σήμερα, το 1989....
όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το χρέος ήταν μόλις 7 δισ. δολλάρια! 23 χρόνια μετά, το χρέος έχει ξεπεράσει το 165% το ΑΕΠ, που σημαίνει ότι χρωστάμε πάνω από 340 δισ. ευρώ! Κι ακόμη δε έχει στηθεί ούτε ένα δικαστήριο για εσχάτη προδοσία!
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λέτε στον κόσμο κύριοι:
Πότε τόλμησε το υπουργείο οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα τέτοιες αρλούμπες;
Αυτά τα πράγματα είναι γνωστά και πολυδημοσιευμένα.
Με τη μετατροπή του χρέους σε σημερινές τιμές (ευρώ) έχουμε:
1981: χρέος 1,972 δις ευρώ, 31,2% του ΑΕΠ
1990: Χρέος 37,4 Δις ευρώ, 80,7% του ΑΕΠ
Ο περιβόητος Ανδρέας δηλαδή, αύξησε το χρέος κατά 19!!! Ναι δέκα εννέα φορές.
Και οι υπόλοιποι Καππαδόκες (Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου) έκαναν τα ίδια και χειρότερα.
Ρωτήστε έναν πρωτοετή φοιτητή οικονομικής σχολής να σας το διαβεβαιώσει ή ανατρέξτε στο site του υπουργείου οικονομικών για να μαζέψετε τα στοιχεία. Μην παραπλανείτε τον κόσμο χωρίς λόγο.
Για να μάθετε πόσο είναι το χρέος σήμερα, σε real time , ανατρέξτε στο πάνω δεξιό μέρος του έγκυρου site των Ελλήνων Φορολογουμένων http://www.forologoumenos.gr/
Προσοχή !!! να είσαστε καθιστοί.
Μερικά πρόσθετα στοιχεία:
1) Σήμερα το ΑΕΠ είναι περίπου 200 δις ευρώ(από 242 που ήταν το 2009)
2) Τα έσοδα του κράτους είναι περίπου 50 δις ευρώ
3) Η Ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους σήμερα (τοκοχρεολύσια) ανέρχεται στο 140% του κράτους, δηλαδή σχεδόν μιάμιση φορά πάνω τα ετήσια έσοδα του κράτους.
4) Για το 2012 χρειαζόμαστε να δανειστούμε, ΟΧΙ για μισθούς και συντάξεις , αλλά για την εξυπηρέτηση του χρέους και την χρηματοδότηση των Τραπεζίων, ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ, 148 Δις ευρώ. Όποιος σας λέει ότι παίρνουμε δανικά για την καταβολή μισθών και συντάξεων είναι , αν όχι κάτι χειρότερο, τουλάχιστον ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.
5) Από τα δανικά που θα πάρουμε , θα δώσουμε: α) 30 δις ευρώ στους τραπεζίτες τοκογλύφους της Ευρώπης για τη συμμετοχή τους με 17 δις στο περιβόητο κούρεμα του χρέους β) 50 δις ευρώ (25+25) στους ντόπιους τραπεζίτες τοκογλύφους για τη συμμετοχή τους με 26 δις στο κούρεμα. γ) 35 δις στην ΕΚΤ για την κάλυψη των εγγυήσεων που είχε δώσει ο Καραμανλής προς τις Τράπεζες το 2008 , ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ; Τα οποία οι τράπεζες τώρα δεν έχουν να πληρώσουν με αποτέλεσμα να ενσωματώνετε το ποσό αυτό στο Χρέος. δ) 5 Δις ευρώ τους τραπεζίτες για τόκους υπερημερίας όσο διάστημα περίμεναν την εφαρμογή του PSI.
ε) Σύνολον δηλαδή 125 δις όσα δηλαδή θα «πάρουμε» από το Ευρωπαϊκό δάνειο. Μένει το δάνειο από το ΔΝΤ που θα πάει για την κάλυψη των τοκοχρεολυσίων που λήγουν μέσα στο 2012 ( δεν φτάνουν) στ)Ας μας πουν λοιπόν οι Ποπολάροι κκ. Βενιζέλος και Σαμαράς για ποια 100 δις μας λένε ότι κερδίσαμε από το κούρεμα όταν οι μόνοι που έχασαν τα λεφτά τους είναι τα ταμεία και οι μικροομολογιούχοι
στ) Τη διαφορά για να καλυφτούν τα ληξιπρόθεσμα το 2012 θα τα πάρουν από το εισόδημα και τους μισθούς των εργαζομένων, για το λόγο αυτό έχουν υπογράψει στο δεύτερο μνημόνιο, την λειτουργία λογαριασμού, στον οποίο θα μπαίνουν όλα τα έσοδα του κράτους , από τον οποίο πρώτα θα πληρώνονται οι δόσεις του χρέους και μετά θα πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, αν περισσεύουν.
6) To χειρότερο απ’ όλα είναι ότι έχουν υπογράψει την δημιουργία εταιρείας στο εξωτερικό, με αγνώστους μετόχου, η οποία θα αναλάβει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους καθώς και την ομολογοποίηση αυτών, μέχρι αυτά να πωληθούν, για να μας δώσουν τα δανικά που λέγαμε.

Συμπέρασμα: Πρέπει να τους ξαναψηφίσουμε για να ολοκληρώσουν το έργο τους!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται να στηθεί δικαστήριο για εσχάτη προδοσία διότι το αδίκημα έχει παραγραφεί μετά από 23 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

(ΕΛ.ΕΛ)

Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν ανέκαθεν μηχανολογικό.
Ολοι στη μίζα κανείς στο τιμόνι!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα Παρασκευή 27/4/2012 1:11 στο σταθμό ΝΤ1, ο μεγαλύτερος αμοραλιστής πολιτικός που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, ο Βενιζέλος, δήλωσε μεγαλόστομα ότι αν τον Ιούνιο δεν πάρουμε δανικά από την Ευρώπη δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων. Αυτό είναι ένα ελεεινό και ανήθικο ψέμα. Το ίδιο ισχυρίζεται και ο Σαμαράς και τα τσιράκια του.
α) Όπως αναφέρετε στο πρώτο σχόλιο, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από το ευρωπαϊκό δάνειο δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις (το σύνολό του πάει στους τραπεζίτες της Ευρώπης και τους ντόπιους). Βλέπε σήμερα, πόσα λεφτά παίρνουν οι ντόπιοι τραπεζίτες , στην εφημερίδα τα ΝΕΑ στην πρώτη σελίδα.
β) Οι μισθοί και οι συντάξεις προέρχονται , με συνταγματική κατοχύρωση, από τους φόρους του Ελληνικού λαού. Αν ρίξετε μια ματιά στον προϋπολογισμό του 2012(Δαπάνες μισθών και συντάξεων) θα δείτε ότι τα λεφτά αυτά είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ διασφαλισμένα από τα έσοδα του κράτους λόγο της φορολόγησης του Ελληνικού Λαού. Επομένως δεν συνέτρεξε ούτε συντρέχει λόγος να πάρουμε δανικά για την πληρωμή αυτών των δαπανών.
γ)Αυτά λοιπόν που ο Βενιζέλος ισχυρίζεται, είναι εκ του πονηρού , ανήθικο και εκβιαστικό , δείχνει δε, την ποιότητα αυτού του ανθρώπου , ο οποίος πάνω από κάθε ηθικό φραγμό , βάζει το ατομικό του συμφέρον .
δ) Όσο αυτοί οι δύο και τα τσιράκια τους, ΔΕΝ καταφέρουν να πάρουν το 51% βουλευτικών εδρών, δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα , γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι σε θέση να λειτουργήσει και να κάνει πληρωμές εντός Ελλάδος χωρίς αυτούς. Χωρίς αυτοδυναμία αυτών των δύο, καμία δόση δανείου ΔΕΝ μπορεί να πληρωθεί.

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!