Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι καλόγριες να παίρνουν ...αντισυλληπτικά

Οι καλόγριες πρέπει να λαμβάνουν αντισυλληπτικά! Τη σύσταση αυτή απευθύνουν ειδικοί από την Αυστραλία με άρθρο τους στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» καθώς όπως λένε τα αντισυλληπτικά δισκία αποτελούν τη μόνη μέθοδο προκειμένου να... προστατευθούν οι καλόγριες της καθολικής εκκλησίας από γυναικολογικούς καρκίνους.
Η ατεκνία «γεννά» γυναικολογικούς καρκίνους. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Μόνας καθώς και από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, οι καλόγριες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πληρώνουν τραγικό τίμημα εξαιτίας της ατεκνίας τους. Και αυτό διότι η μη απόκτηση απογόνων τις θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και της μήτρας.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες που δεν γεννούν και δεν θηλάζουν έχουν περισσότερους εμμηνορροϊκούς κύκλους κατά τη διάρκεια της ζωής τους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου. Και αυτό διότι εκτίθενται για περισσότερα χρόνια στα οιστρογόνα και στην προγεστερόνη που «πυροδοτούν» ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους.

Αντισυλληπτικό - «σωτήρας»

Αντιθέτως το αντισυλληπτικό χάπι έχει φανεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών και της μήτρας χωρίς να οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τους αυστραλούς επιστήμονες, παρότι το Βατικανό έχει απαγορεύσει τις τεχνητές μεθόδους αντισύλληψης , σε κείμενο που συνέγραψε ένας πρώην Ποντίφικας σημειώνεται ότι οι καλόγριες θα μπορούσαν να λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Πράσινο φως από παπική εγκύκλιο

Συγκεκριμένα οι Κάρα Μπριτ από το Πανεπιστήμιο Μόνας και ο καθηγητής Ρότζερ Σορτ από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης γράφουν στο «Lancet» ότι «η καθολική εκκλησία καταδικάζει όλες τις μορφές αντισύλληψης εκτός από την αποχή, όπως περιγράφει ο Πάπας Παύλος VI στην εγκύκλιό του ‘Humanae Vitae’ το 1968. Παρότι η ‘Humanae Vitae’ δεν αναφέρει τις καλόγριες, εκείνες θα έπρεπε να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικό χάπι προκειμένου να προστατευθούν από τους κινδύνους της ατεκνίας με δεδομένο ότι στην εγκύκλιο σημειώνεται πως ‘η Εκκλησία δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση ως παράνομα θεραπευτικά μέσα που κρίνονται απαραίτητα για την ίαση οργανικών νόσων, παρότι μπορεί να έχουν και αντισυλληπτική δράση’».

Οι ερευνητές τονίζουν ότι εάν η καθολική εκκλησία επιτρέψει τη χρήση χαπιού στις 94.790 καλόγριες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο θα σώσει πολλές από αυτές από σοβαρές νόσους. Συμπληρώνουν ότι ήδη από το 1713 ένας ιταλός γιατρός είχε γράψει ότι «οι καλόγριες παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά της ‘καταραμένης μάστιγας’ που δεν είναι άλλη από τον καρκίνο του μαστού».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: