Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς διέγραψε τον Σωτήρη Χατζηγάκη

 Παρελθόν από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης. Τα περί "ακροδεξιών σταγονιδίων" εξόργισαν τον Αντώνη Σαμαρά

Την απόφαση να διαγράψει τον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Σωτήρη Χατζηγάκη, πήρε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
Ως αιτία για τη διαγραφή, ήταν οι δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ακροδεξιά σταγονίδια στη Νέα Δημοκρατία.
Επισήμανε μάλιστα ότι υπό τον μανδύα της "λαϊκής δεξιάς" τα συγκεκριμένα στελέχη επιχειρούν να αλλοιώσουν την ταυτότητα του κόμματος.
Ουσιαστικά επιτέθηκε ευθέως σε όσους διαφωνούν ανοιχτά με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στον κυβερνητικό συνασπισμό του Λουκά Παπαδήμου.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως υποστήριξε, είναι ένα κόμμα ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό με πολλές τάσεις και φυσικά περιλαμβάνει και στελέχη της λαϊκής δεξιάς και στελέχη του μεσαίου χώρου.
"Θέλω να υπογραμμίσω έντονα την αντίθεσή μου του προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε χαρακτηριστικά προσερχόμενος στη Βουλή.
Ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός, όπως λένε στη λεωφόρο Συγγρού, είχε εδώ και καιρό δοκιμάσει τις αντοχές και τις ανοχές της ηγεσίας της ΝΔ, την οποία, πολλές φορές είχε αμφισβητήσει, καλώντας την επιδείξει μια πιο συναινετική λογική απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.
Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.
Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη “τάσεων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον κ. Σ. Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας".

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: