Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

H Άρια Αγάτσα για την κάλυψη θέσης Σχολικών Συνοδών του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Άρια Αγάτσα για την κάλυψη θέσης Σχολικών Συνοδών
Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα έθεσε με Αναφορά της στη Βουλή των Ελλήνων, απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, το θέμα της κάλυψης Θέσεων Σχολικών Συνοδών, αναφερόμενη στη μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου που έχει συγχωνευθεί με το Δημοτικό Σχολείο Διστόμου.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2011
ΑΝΑΦΟΡΑ
 
ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
  1. Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου
  2. Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη
Μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων παρατηρούνται ορισμένα σοβαρά προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις, αναγκαίες για την ασφάλεια των μαθητών.
Το Δημοτικό Σχολείο Στειρίου Βοιωτίας έχει καταργηθεί και έχει συγχωνευθεί με το Δημοτικό Σχολείο Διστόμου. Συνέπεια της συγχώνευσης είναι η καθημερινή μετακίνηση μαθητών Δημοτικού Σχολείου με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ευθύνη του Δήμου.
Η μέχρι σήμερα «λύση» της αναζήτηση εθελοντών συνοδών δεν αποτελεί λύση, δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια μικρών μαθητών Δημοτικού Σχολείου και ταυτοχρόνως δεν υπεισέρχεται σε καμία θεσμική και νόμιμη λειτουργία.
Το αναφερόμενο σοβαρό πρόβλημα απαιτεί να υπάρξουν μόνιμες λύσεις και να καλυφθούν θέσεις Σχολικών Συνοδών, πριν αντιμετωπίσουμε ως πολιτεία σοβαρά γεγονότα σε βάρος μικρών παιδιών.
H ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Αριάδνη Αγάτσα
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: