Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αθωώθηκε και ονειρεύεται Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός.

Απαλλάχθηκε ο Λεβαδειακός, υποβιβάζονται Αγροτικός Αστέρας και Ιωνικός

 Αθωώθηκε και ονειρεύεται Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής θεώρησαν μεν χειραγωγημένο το παιχνίδι στην Ηλιούπολη (νίκησε 4-2) στις 21 Μαρτίου, όμως δεν βρήκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους Βοιωτούς. Ταυτόχρονα, απαλλάχθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Κομπότης και θεωρητικά, μετά και την τελεσίδικη απόφαση του Αστέρα Τρίπολης, η Σούπερ Λίγκα μπορεί να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Αυτό πάντα στη θεωρία, γιατί ακόμα η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, το πλέον πιθανό είναι να ασκηθεί αυτεπάγγελτα έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο, καθώς βάσει κατηγορητηρίου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος της δωροδοκίας ή του παράνομου στοιχηματισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα του παράνομου στοιχηματισμού η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ στις υποθέσεις δωροδοκίας και χειραγώγησης αγώνα, ο Λεβαδειακός απαλλάχθηκε με ψήφους 2-1 και τον πρόεδρο της επιτροπής, κ.Κατσή να μειοψηφεί.

Την τύχη του Λεβαδειακού δεν είχαν ο Αγροτικός Αστέρας και ο Ιωνικός, που τιμωρήθηκαν με την ποινή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Ευόσμου θεωρήθηκε ένοχη για “στήσιμο” των αγώνων με την Καβάλα για Πρωτάθλημα και Κύπελλο τη σεζόν 2008-09 (για τα ίδια ματς καταδικάστηκαν και οι “αργοναύτες”), ενώ εκείνη της Νίκαιας για χειραγώγηση του περσινού εκτός έδρας αγώνα με το ποδόσφαιρο. Στον πρόεδρο του Αστέρα, Κώστα Ριβόγλου, σε εκείνον του Ιωνικού, Κώστα Χαραλαμπίδη, αλλά και στον μεγαλομέτοχο των Νικαιωτών, Χρήστο Κανελλάκη, επιβλήθηκε επταετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ποτέ δεν εκδικάστηκε η περίπτωση της ΠΑΕ Ρόδος. Η ομάδα υποβιβάστηκε στη Δ' Εθνική, καθώς δεν πήρε πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και η ΠΑΕ διαλύθηκε, οπότε δεν συνέτρεχε ουσιαστικός λόγος εξέτασης της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: