Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


Μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση απέσπασε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού κατέλαβε τη 17η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη για το 2010, πραγματοποιώντας «άλμα» σε σχέση με το 2009 που το βρήκε στην 47η.


http://2.bp.blogspot.com/_VGYw5LFmWnY/Sd3rYM72zRI/AAAAAAAAA50/i0xkbyAagtQ/s400/emp01.jpgΤο ελληνικό εκπαιδευτιkό ίδρυμα έλαβε την τιμητική διάκριση με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας η οποία βασίζεται στα ετήσια δεδομένα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία χρόνια.....

Αναφορικά με τα κριτήρια αξιολόγησης, αυτά περιλαμβάνουν τις επιδόσεις των ιδρυμάτων στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στη δραστηριότητα και τη συμμετοχή τους σε συνέργειες με άλλους εταίρους, καθώς και την ευρύτητα του φάσματος των ερευνητικών τους πεδίων.

Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά ιδρύματα παγκόσμιας φήμης, όπως το Imperial College of Science Technology and Medicine, το Ecole Polytec­hnique Federal de Lausanne, μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων με κριτήριο την παγκόσμια φήμη, το ΕΜΠ κατατάσσεται τρίτο, πίσω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, και το Πανεπιστήμιο του Wagen­ingen.

Δεν υπάρχουν σχόλια: