Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οκτώ ύποπτοι για την απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ σε Ιντραλότ


 Οκτώ ύποπτοι για την απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ σε Ιντραλότ 


Θα ελεγχθούν ποινικά για το κακούργημα της απιστίας, της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας

Οκτώ άτομα καλούνται ως ύποπτοι για κακούργημα που αφορά στην απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ προς την εταιρεία Ιντραλότ για την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος. Για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος οι οποίοι διερεύνησαν συμβάσεις από το 2005 έως και το 2007 που αφορούσαν σε προμήθεια πληροφοριακού υλικού και τεχνολογικού εξοπλισμού για τις οποίες ενώ αρχικά είχαν προκηρυχτεί διαγωνισμοί τελικά ανατέθηκαν απευθείας στην εταιρεία Ιντραλότ.
Η εν λόγω εταιρεία επελέγη από τον ΟΠΑΠ ενώ υπήρχε θυγατρική του Οργανισμού η οποία μπορούσε να διαθέσει και μάλιστα δωρεάν παρόμοιο υλικό, ενώ λίγο πριν το τέλος του διαγωνισμού έγιναν και δύο παραιτήσεις μελών της Επιτροπής Επιλογής των εταιρειών, με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να εμφανίζεται ότι είναι υποχρεωμένος να επιλέξει τη λύση της απευθείας ανάθεση για να μην έχει μείωση εσόδων.

Οι οκτώ ύποπτοι ελέγχονται ποινικά για το κακούργημα της απιστίας, της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, καθώς από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους φέρεται ότι ο ΟΠΑΠ ζημιώθηκε με εκατομμύρια ευρώ.

 www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: