Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Όλοι είναι ανήσυχοι στο ΠΑΣΟΚ εκτός απ' τον πρωθυπουργό!


ΓΙΩΡΓΟ.. ΧΑΛΑΡΑ!

Τηλέφωνα, συνεδριάσεις, «πηγαδάκια», ποικίλα σχόλια, κρυφές συναντήσεις και συνταγές για «βόμβες», συνθέτουν το εσωτερικό σκηνικό στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη στιγμή καλείται να διαχειριστεί πέρα από τις εξωπραγματικές πλέον απαιτήσεις της Τρόικα...
και τον εμφύλιο μέσα στο ίδιο το κόμμα του. Και αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική.

Ο πρωθυπουργός κάνει συνεχείς συναντήσεις με στενούς του συνεργάτες για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ είναι πλέον σαφές στην αντίστοιχη «Τρόικα» του κυβερνώντος κόμματος, πως η κατάσταση είναι «ζόρικη» και κυρίως, απρόβλεπτη.

Μάλιστα, στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του κόμματος, δεν αποκλείουν ακόμα και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη. Παράλληλα, όπως τόνισαν τα ίδια στελέχη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναλύοντας την περασμένη εβδομάδα την κατάσταση της οικονομίας στου Μαξίμου, προκάλεσε «ρίγη» στους παρευρισκόμενους.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά την προσφυγή της Ελλάδας στην Τρόικα, που η πλειοψηφία της κυβέρνησης και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. βλέπουν μέσα από τη στυγνή αλήθεια των αριθμών πως «δεν βγαίνει». Ακόμα και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού μιλούν ανοικτά πλέον για «κούρεμα» του δημόσιου χρέους.

Το οξύμωρο στην όλη κατάσταση, είναι πως ο πρωθυπουργός παρόλα τα άσχημα μηνύματα που έρχονται από το εσωκομματικό και το οικονομικό μέτωπο, δηλώνει «αισιόδοξος», τονίζοντας πως «θα σωθούμε αν στείλουμε το μήνυμα που πρέπει στην Τρόικα και τις αγορές». Ενώ το… «θα ματώσουμε» έχει γίνει η μόνιμη επωδός του.
Πάντως την αισιοδοξία του πρωθυπουργού δεν τη συμμερίζεται η πλειοψηφία του στενού του κύκλου, η οποία αναρωτιέται και η ίδια πλέον, που θα βρεθούν τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια και κυρίως πως θα αντέξει η ελληνική κοινωνία.

Οι «αντάρτες» δηλώνουν αποφασισμένοι

Στο εσωκομματικό μέτωπο, όπως έχουμε ήδη γράψει, οι εκκολαπτόμενοι αντάρτες αλλά και οι δυσαρεστημένοι προετοιμάζονται ακόμα και με καταψηφίσεις νομοσχεδίων «μπλοκάροντας» την κυβερνητική πολιτική. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως αρκετοί βουλευτές βλέπουν το αδιέξοδο και προσπαθούν να βρουν διέξοδο από την κυβερνητική πολιτική, έστω και αν αυτό σημαίνει διαγραφή από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Πόσους βουλευτές άραγε έχει τη δύναμη να διαγράψει ο Παπανδρέου; Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ακόμα κι εγώ που τον στήριξα νιώθω προδομένος. Οι λύσεις είναι δύο: ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εκλογές. Ο λαός δεν αντέχει άλλο». Αυτά μας δήλωσε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που ανήκει στην ομάδα των ανταρτών που έχει σηκώσει το «μπαϊράκι» της απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Το πόσο όμως είναι ικανή να ανατρέψει αυτή η ομάδα την κυβερνητική πολιτική, θα φανεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα…

http://apolitistosteki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: