Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αστυνομικό ρεπορτάζ….του περασμένου αιώνα. (Νέα ενημέρωση)

Απο δικό μου λάθος δεν δημοσίευσα μέρος του κειμένου του Γιάννη Λουκά, σήμερα λοιπόν διαβάστε ολόκληρο το κείμενο.

                                  

 

                                                 Αστυνομικό ρεπορτάζ

Σε απευθείας σύνδεση με τη Ματαράγκα Καρδίτσης….του περασμένου αιώνα

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ


Ελληνίδες, Έλληνες


Εν όψει της παρατηρούμενης και συνεχώς κλιμακούμενης έντασης των συγκρούσεων και των εχθροπραξιών (Λιβύη κοντεύουμε να γίνουμε !) στο blog του ΤΣΟΠΑΝΟΥ ΤΗΣ  ΑΡΑΧΩΒΑΣ, και του διαφαινόμενου ΄΄αεισιχτιρίσματος΄΄ του διαχειριστή προς τους ενόπλους ελεύθερους (αλλά επιμελώς κρυβόμενους) σκοπευτές – σχολιαστές και προκειμένου, αφενός μεν να αποφευχθεί ο αδελφοκτόνος και ολέθριος εμφύλιος αλληλοσπαραγμός, αφετέρου δε να αποκλεισθεί ενδεχόμενη επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για να αποκαταστήσει τη διασαλευθείσα τάξη στο ιστολόγιο του ΤΣΟΠΑΝΟΥ

                                                ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Διακόπτουμε την κανονική ροή των αναρτήσεων του blog και μεταφερόμαστε αμέσως στην …
(όχι βρε στην Τρίπολη της Λιβύης, καθώς είμαστε μικρό επαρχιακό blog και δεν έχουμε ούτε πολεμικούς ανταποκριτές, ούτε ειδικούς απεσταλμένους, ούτε στρατιωτικούς ρεπόρτερς)…αλλά στη Ματαράγκα της Καρδίτσας σε απευθείας σύνδεση με τον μόνιμα εκεί αραχτό αστυνομικό μας ρεπόρτερ, τον Χάνο Πόμολο, για να μας μεταδώσει, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, μια είδηση του αστυνομικού δελτίου, που λόγω όμως των πρωτόγονων συστημάτων επικοινωνίας της επαρχίας μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έκανε έναν αιώνα να φθάσει στο ρεπόρτερ – λαγωνικό μας.
Παρακολουθείστε λοιπόν με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα το ρεπορτάζ και θα επανέλθουμε στη συνέχεια με το σχολιασμό.

κλίκ πάνω στην εικόνα για μεγένθυση
  ΣΧΟΛΙΑ

Έχετε ακούσει για την ολιστική προσέγγιση των προβλημάτων ή των καταστάσεων; Ε λοιπόν περί αυτού πρόκειται. Μια πλήρης και ολοκληρωμένη αστυνομική διαταγή που ρυθμίζει τα πάντα :
Θέματα δημοσίων θεαμάτων (πανηγύρι), παραβίασης ορίων ιδιοκτησίας (γάϊδαρος χαντζόπουλου), δημόσιας υγιεινής (ούρηση ανδρών και γυναικών, ανεμίζιν), ένδυση γυναικών (βράκομα), καθαριότητας δημοσίων χώρων (βονιές γελαδιών), ανακύκλωσης και ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων  (βονιές στο μπουχαρί), ευθύνης ιδιοκτητών κατοικιδίων (δεμένα σκυλιά αλλά μόνο σε πανιγίρι, αποκριές, πάσχα και γάμους), αλκοο-τέστ και αγωγή υγείας (ινοπνευματοδότη, τσίπουρα και ίνους).
Και το πιο σημαντικό και ανεπανάληπτο : επιτέλους αποκατάσταση της ιεραρχίας και της παραβιασθείσας φυσικής σειράς των πραγμάτων : για την τήρηση της διαταγής (άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής) εντέλλονται κατά τη σωστή σειρά :
1. άνθροπη 2. σκύλη 3. γινέκες.
Και μην τολμήσει να διαμαρτυρηθεί καμιά φεμινίστρια, γιατί θα τη στείλω (άνεφ χρονοτριβής) στον Υπονωμοτάρχη να την ταράξει και να την μαυρίσει στο ξύλο.
Και μην κολλάτε σε κάπιο σιντακτικό λάθος. Ο άνθρωπος χωροφύλακας είναι και καραγκούνης και όχι κλασικός φιλόλογος. Εξάλλου ζητάει να τον σινχορίτε.
Πάντως τη δουλειά του σαν Διοικητής του Χωρίου την κάνει και με το παραπάνω.
Ανιπερθέτος.


Για την Αντιγραφή

ΙΑΛ

ΥΓ1 : Το αυτοσαρκαστικό αυτό λαμπρό κείμενο ανυπολόγιστης ηθογραφικής αξίας, το οποίο πρέπει να κριθεί με τα δεδομένα και τις συνθήκες εκείνης της εποχής, το αφιερώνω με πολύ εκτίμηση στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αράχωβας, που είναι ένα λαμπρό υπόδειγμα σύγχρονου αστυνομικού, που συνδυάζει την εργατικότητα και την εκπλήρωση του καθήκοντος με την ανθρωπιά και την ευγένεια.

ΥΓ2 : Το απόσπασμα αλίευσα στην εφημερίδα ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ αρ. φύλλου 270, Ιανουάριος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: