Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σε ποιές περιοχές πάει στα δέκα στρέμματα το όριο οικοδόμησης. Επηρεάζει και τον Παρνασσό η ρύθμιση Μπιρμπίλη. .

Εμφύλιος” έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη ρύθμιση που προωθεί η Τίνα Μπιρμπίλη για 241 περιοχές της χώρας

όπου καθορίζονται τα 10 στρέμματα ως το ελάχιστο εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται η οικοδομική (ή άλλη) δραστηριότητα.
Πρόκειται για τις περιοχές Natura, οι οποίες αποτελούν το 21% της έκτασης της χώρας με αποτέλεσμα από τη ρύθμιση αυτή να έρχονται τα πάνω-κάτω για τουλάχιστον 200.000 ιδιοκτήτες γης.

Ενδεικτικά, περιοχές natura έχουν χαρακτηριστεί περιοχές όπως ο δρυμός του Παρνασσού, η νότια Αντίπαρος, ο Προφήτης Ηλίας στη Σίφνο, η Βόρεια Χίος, αλλά και ολόκληρες περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς όπως το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, η Βασιλίτσα, η Μονεμβασία και η Ελαφόνησος.

Ορεινοί όγκοι όπως το Μαίναλο και ο Πάρνωνας,, περιοχές όπως η Στυμφαλία, η Βόλβη, η Λίμνη Λαγκαδά, αλλά και ολόκληρα νησιά όπως οι Λειψοί και οι Αρκοί.
 
Απο το Parnassos.co.nr


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA


Σε αυτές τις περιοχές μέχρι τώρα επιτρέπεται η οικοδόμηση ακόμη και σε εκτός σχεδίου οικόπεδα 750 τετραγωνικών...

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, ήδη η αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέμματα προκαλεί προβλήματα σε μια στιγμή όπου η οικοδομή έχει πέσει στο ναδίρ.
Το νομοσχέδιο φθάνει αύριο για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ήδη οι αντιδράσεις των βουλευτών, μεταξύ των οποίων και πολλών του ΠΑΣΟΚ, είναι τεράστιες. Καλούν την υπουργό να αποσύρει τη διάταξη απειλώντας να μην την ψηφίσουν.

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: