Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ξεφτίλα! Μας πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες

Η τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων ήταν ο λόγος που η ΔΕΜΑ αποφάσισε να τελέσει αλλού τους αγώνες. Η απόφαση-χαστούκι πάρθηκε με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία. Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ.

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτως στο Παρίσι και αποφάσισε να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που ήταν να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, λόγω των διαρκών καθυστερήσεων και της συνεχούς αναβλητικότητας που υπήρχε από την πλευρά της χώρας μας, στην εξέλιξη των έργων.

Αυτό που δυσαρέστησε τη ΔΕΜΑ και αποτέλεσε τον κύριο λόγο για να προχωρήσει στην αφαίρεση των αγώνων από τη χώρα μας ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είχε υποσχεθεί ότι οι αγώνες θα γίνονταν στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, τελικά λόγω κόστους, έμεινε στα σχέδια και προτάθηκε από την Ελλάδα, η φιλοξενία των αθλητών να γίνει σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Μάλιστα, η χώρα μας είχε ειδοποιηθεί από τον περασμένο Απρίλιο ότι λόγω των καθυστερήσεων η διοργάνωση "ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί" και ζητούσε πρόοδο στα έργα μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες, κάτι που προφανώς δεν έγινε.


Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2013 και το κόστος της διοργάνωσης υπολογιζόταν σε 135 εκ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιά χώρα θα γίνουν οι αγώνες. Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η Ισπανία.

Επίθεση ΣΕΓΑΣ σε ΔΕΜΑ

Η ανακοίνωση του Σέγας:

"Ο ΣΕΓΑΣ είχε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι το κόστος διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 ήταν υπερβολικά υψηλό.

Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία στη χώρα, ήταν σε σωστή κατεύθυνση η προσπάθεια της κυβέρνησης να προτείνει στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων έναν περιορισμένο σε κόστος προϋπολογισμό, ο οποίος διασφάλιζε στο ακέραιο τις βασικές προϋποθέσεις διεξαγωγής των Αγώνων.

Αυτό απαιτούσε η λογική, αλλά και ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης άλλωστε, είναι σύμφωνη τόσο με τη θέση του ΣΕΓΑΣ, όσο και με τη διάθεση της πλειοψηφίας της αθλητικής κοινότητας της χώρας μας.

Το γεγονός ότι η ΔΕΜΑ αρνήθηκε την πρόταση της κυβέρνησης, δηλώνει έλλειψη στοιχειώδους κατανόησης για τα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ο ΣΕΓΑΣ είναι στη διάθεση της Πολιτείας για να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα αναπληρώνει το οικονομικό και αναπτυξιακό ισοδύναμο που προσδοκούσαν να εισπράξουν οι τοπικές κοινωνίες της Θεσσαλίας από τους Μεσογειακούς Αγώνες."

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: