Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαταλελειμμένα οχήματα στην Αράχωβα, ας γίνει κάτι επιτέλους

 Εδώ και καιρό ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα των παρατημένων ΙΧ καθως και άλλων αντικειμένων στούς δρόμους της πόλης μας αλλά και ακόμα χειρότερα στον πανέμορφο Παρνασσό.
   Αφορμή να το κάνω σήμερα μου έδωσε η εικόνα απο τον μετεωρολογικό σταθμό της Αράχωβας.

Σήμερα 'αλλαξε η γωνία λήψης της κάμερας και τί να δω απο κάτω;

Να ακόμα ένα παρατημένο αυτοκίνητο, οχι μέσα στην Αράχωβα, αλλά στο βουνό τώρα και μάλιστα δίπλα στις δεξαμενές. ( Αρα ο δήμος δεν μπορεί να δηλώσει άγνοια γιατί σίγουρα κάποιος απο τον δήμο ελέγχει τις δεξαμενές νερού).

Ψάχνωντας λίγο περισσότερο το θέμα, (άμμεσα τηλέφωνα στους γνωρίζωντες την περιοχή), ανακάλυψα ότι όσοι μένουν εκεί κοντά αλλα και όσοι περνούν τακτικά απο εκεί το λένε " Hotel Τίρανα". Αυτό μου είπαν λέγεται γιατί έχει γίνει κοιτώνας αστέγων λαθρομεταναστών. Ακολουθεί η φωτογραφία για "του λόγου το αληθές".

 Συντοπίτες όπου και όποτε δείτε παρατημένα πρέπει να κάνετε ένα τηλέφωνο στον δήμο.

Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, πόσο δε του πανέμορφου ορεινού μας τοπίου, αλλά και για την αποσυμφόρηση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης αποτελεί η απομάκρυνση των παλαιών οχημάτων. 

Ο νόμος λεέι ότι:
Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας (βάση του Π.Δ. 116/2004) έχει ως εξής:

• Ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία του δήμου από τα Τμήματα Αποκομιδής ή Οδοκαθαρισμού, από τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους δημότες.

• Κατόπιν, υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.

Το όχημα, εφ' όσον δεν φέρει πινακίδες απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, ενώ όταν φέρει πινακίδες αλλά δεν έχει επικολλημένο το σήμα τελών κυκλοφορίας απομακρύνεται μετά την πάροδο 90 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: