Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επιπτώσεις της διακαναλικής και των δηλώσεων του πρωθυπουργού.

Spread εκτός ελέγχου

Πανικός κύριε Παπανδρέου, μεγάλος πανικός.

 

Το μπαράζ εκτιμήσεων και δηλώσεων οικονομικών αναλυτών για χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά και ο υπαινιγμός του πρωθυπουργού για την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, οδήγησαν σε νέα απότομη άνοδο το κόστος δανεισμού. Πάνω από 15% το έλλειμμα σύμφωνα με δηλώσεις Παπακωνσταντίνου
 Η αποκλιμάκωση του επιτοκίου και του Spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου δεν κράτησε πολύ, καθώς μετά την πτώση που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα τις τελευταίες δύο μέρες οι πιέσεις εντάθηκαν.
Το απόγευμα της Τετάρτης, το spread του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε τις 800 (801,1 στις 18:24) από τις 650 μονάδες βάσης που είχε υποχωρήσει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ενώ το επιτόκιό του διαμορφώθηκε στο χθεσινό κλείσιμο της Δευτερογενούς Αγοράς (ΗΔΑΤ) στο 9,74%.
Στην αντιστροφή του κλίματος συνέβαλε το μπαράζ δηλώσεων οικονομικών αναλυτών για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ αρνητικό σήμα είχε δώσει στις αγορές και ο πρωθυπουργός, που στη διακαναλική του συνέντευξη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να σύρει τη χώρα στην περιπέτεια των πρόωρων εθνικών εκλογών.
Το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pimco, του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα, κ. Μοχάμεντ Ελ Εριάν δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανή στην επόμενη τριετία - με ένα συντεταγμένο τρόπο και αφού περιορισθεί η μετάδοση των επιπτώσεων της σε άλλες χώρες - ενώ προσέθεσε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση που να υπόσχεται ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.
Στη συνέχεια, υπήρξαν δηλώσεις σε ανάλογο μήκος κύματος και από τον Αντιπρόεδρο της Manulife Financial Corp., ενός καναδικού επενδυτικού ταμείου που διαχειρίζεται 80 δις δολάρια, κ. Ντον Ριτς.
Ο κ. Ριτς, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg είπε ότι η Ευρώπη συνεχίζει να υποφέρει από προβλήματα χρέους.
"Τα ευρωπαϊκά προβλήματα δεν πέρασαν, ούτε θα περάσουν", είπε, προσθέτοντας: "Σε κάποιο χρονικό σημείο, η Ελλάδα και κάποιες άλλες από τις χώρες της Περιφέρειας θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους. Έτσι, θα ταλαιπωρηθούν για χρόνια από το πρόβλημα της αναδιάρθρωσης και αυτό θα είναι πρόκληση για την ενότητα της Ευρώπης".
news247.gr

 Ο τσοπάνος λέει:
Καλά το παιδί δεν καταλαβαίνει, οι σύμβουλοι, οι υπουργοί, ο πάγκαλος, η μαμά του, δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν να μην το κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: