Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε πριν λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από το βράδυ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που θα επηρεάσουν το πρωί της Τετάρτης το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως δυτική και νοτια), τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την ανατολική στερεά και την Εύβοια.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Σημειώνεται ότι από αύριο το βράδυ θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο που θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα της Τέταρτης στη δυτική Ελλάδα και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και θα ασθενήσουν.

Η Αττική αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία το μεσημέρι της Τετάρτης.
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: