Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μας δουλευουν; (παλι;)

Αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια για την περιστολή της.

 Υπό εξέταση από το υπουργείο Οικονομικών, οι αυστηρότερες ποινές για την φοροδιαφυγή, επιτάχυνση στη φορολογική δικαιοσύνη, αυτόφωρο για ορισμένα αδικήματα

Eλλάδα: Υπό εξέταση από το υπουργείο Οικονομικών, οι αυστηρότερες ποινές για την φοροδιαφυγή, επιτάχυνση στη φορολογική δικαιοσύνη, αυτόφωρο για ορισμένα αδικήματα
  1. Αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια για την περιστολή της και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.
  2.     Συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής φορολογικής δικαιοσύνης που προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
  3.     Μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών προωθεί διάταξη νόμου, η οποία σύμφωνα με στελέχη του, θα προβλέπει ότι θα ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτόφωρου στις περιπτώσεις που εντοπίζεται φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, αλλά και μη έκδοση αποδείξεων κατά επανάληψη.
  4.     Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών προωθεί επίσης τη μείωση των ορίων πάνω από τα οποία θα επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις στις περιπτώσεις που εντοπίζεται μη απόδοση ΦΠΑ, έκδοση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων, καθώς και μη απόδοση φόρου εισοδήματος.
http://www.e-typos.com


 Και η αλλη οψη του νομισματος



Ελεύθερος ακόμα, αν και χρηματίστηκε!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 13:00
Εξηγήσεις από την εισαγγελέα της Κέρκυρας, που άφησε ελεύθερο τον υπάλληλο του Σ.Δ.Ο.Ε. ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές να χρηματίζεται από επιχειρηματία των Παξών, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Παντελής.

Ο κ. Παντελής, ο οποίος εποπτεύει την εισαγγελική Αρχή της Κέρκυρας τηλεφώνησε στην αρμόδια εισαγγελέα, προκειμένου να του διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους ο υπάλληλος, αν και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, δεν παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η εισαγγελέας απάντησε πως αυτό έγινε, προκειμένου να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία για τους δύο συνεργούς του υπαλλήλου, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν. Για τον λόγο αυτό δεν απαγγέλθηκε εναντίον του κατηγορία (!), έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος του και να διεξαχθεί ενιαία δίκη και για τους τρεις.

Μάλιστα, η εισαγγελέας εξήγησε ότι έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο ο κατηγορούμενος και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις που έδωσε η εισαγγελέας Κέρκυρας κρίθηκαν επαρκείς.
http://www.zougla.gr

1 σχόλιο:

ΒΕΡΒΕΛΙΑΣ είπε...

Τσοπάνο το κακό σ΄αυτό το κωλοκράτος είναι ότι πρίν τ΄αρπάξουν ξέρουν και τις συνέπειες! είδες ποτέ απο όλα τα σκάνδαλα της MIZENS των οπλικών συστημάτων και πόσον άλλον, πήγε κανείς τους στο ΦΡΕΣΚΟ ? όλοι την βγάλανε και θα την βγάζουνε λάδι! διότι πρώτα θεσμοθετούνε και μετά κάνουν τις λαμογιές! εσύ αν ήξερες ότι τα "πράματα" τα δικά σου όταν έρχονταν απο την επιτροπή να τα καταμετρήσουν και τα μάρκαραν με έναν τρόπο , θα μπορούσες να τα δανείσεις την άλλη μέρα στον συνάδελφό σου τσοπάνη ? οχι ! άρα ήξερες οτι δεν έχεις συνέπειες και το οτι ο έλεγχος ήταν για τα "μπάζα"